Historia e Tetris

Tetris është term i përdorur për të caktojë ruse lojë origjinale video-projektuar nga Alexey Pajitnov në vitin 1984.

Ai krijoi versionin e parë të Tetris në Elektronika60, një kompjuter sovjetike.

Kjo lojë është bërë një nga më të popullarizuar në botë, është konsideruar si një nga klasikët më të mëdha në historinë e video games, si dhe Pong ose Pac-Man.

Ajo është luajtur me një ose më shumë relativisht rregullave të thjeshta, por kërkon aftësi dhe inteligjencë.


PJESË.

Copa Tetris, mbi të cilat janë quajtur \x26quot;lojë tetrominoes\x26quot;. Ka shtatë forma të ndryshme, të gjitha bazuar në një asamble e katër sheshe (si fjala \x26quot;Tetris\x26quot; vjen nga greke prefiksin \x26quot;tetra\x26quot; do të thotë \x26quot;katër\x26quot;)

Shtatë pjesë janë si më poshtë.:.


FOTO.


Në teori, çdo tetromino ka një ngjyrë të vetin, siç tregohet më lart. Disa lojtarë referohen pjesëve vetëm nga ky detaj. Megjithatë, ngjyra e copa mund të ndryshojnë nga një version në një tjetër Tetris.


EVOLUTION ....

Loje lindur në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara nga 1987. Suksesi është i menjëhershëm dhe vazhdon të rritet.

Në të vërtetë, Tetris pasur privilegjin e të qënit \x26quot;Best Electronics Loje Muaji\x26quot; në vitin 1997, më Loje shitet në iPod në janar të vitit 2007, Loje më të shitur të të gjitha kohërave me mbi 100 milionë shkarko në mobil në vitin 2010 ... ndër të tjera.


SOT ... UP.

Pas fillimet e përulur në Rusi, Tetris është bërë një fenomen global të përshtatshme për njerëz të të gjitha moshave në mbarë botën.

Kjo është arsyeja pse Tetris Alexey Pajitnov dhe krijuesi i tij kanë qenë fitues i disa çmime dhe dallimet.
Gjithashtu, për shkak të randomness e tij unike ende të thjeshta, Tetris është një lojë puzzle që suksesi më i madh i të gjitha kohërave me mbi 60 milionë lojtarë!.

Pra le veten të shkojnë përpara dhe të përpiqet të bindë lojërat tona Tetris. TETRIS TONA Lojëra